שיטה מה יש במדריך ואיך כדאי להשתמש בו?

שיטה מה יש במדריך ואיך כדאי להשתמש בו?

קפיצה אל: ניווט, חיפוש

המדריך נבנה כך שהוא מאפשר שימוש מודולרי וגמיש בתכניו ובכליו. אין דרך אחת נכונה ויחידה להשתמש בו. הקורא/ת מוזמנ/ת לבחור את החלקים הנחוצים לו/לה ולקרוא אותם בכל סדר שיבחר, בהתאם לצרכיו/ה ולקשר הנרקם עם השותף הפילנתרופי. למדריך שלושה חלקים שמתכתבים זה עם זה:

יסודות: כל הנושאים שחשוב להכיר ולהבין על פילנתרופיה

חלק זה מהווה מבוא להבנת עולם הפילנתרופיה והשותפויות, והוא מציג סקירה קצרה ובסיסית של נושאים המתארים הן את עולם הפילנתרופיה כיום, והן את מאפייני החיבור של עולם זה עם עולם הנוער והילדים במצבי סיכון.

סימני דרך: עקרונות ליצירת שותפות עם הפילנתרופיה

בחלק זה מתוארים הדברים שמומלץ לעשות כדי לבנות מערכת יחסים מיטיבה במסגרת השותפות, כאשר אלו מוצגים בצורת "מסלול" להתפתחותה של השותפות. המסלול מורכב מעשר אבני דרך שונות ונפרדות, המוסברות בליווי דוגמאות מוחשיות מחיי הפנימיות וכפרי הנוער.

כלים: עזרים לפיתוח שותפות עם הפילנתרופיה

חלק זה מכיל כלי עזר יישומיים המוצעים לשימוש מיידי של מנהלי/ות הכפרים והפנימיות המעוניינים/ות לפתח שותפות עם הפילנתרופיה. כל כלי מכוון למציאת "פתרון" עבור משימה ברורה ונקודתית יחסית, שלרוב קשורה לתחנה אחת במסלול המוצג בפרק הקודם.

מומלץ להעביר את המדריך לאנשי צוות ועובדים נוספים, ולשתף אותם באופן פעיל בבניית הכלים היישומיים המוצגים בחלק השלישי. ככל שיותר א/נשים מצוות הכפר/הפנימייה ייחשפו לידע שמוצג במדריך, ויהיו שותפים בתהליך גיבוש השותפות עם הפילנתרופיה, כך יגדל הסיכוי שתהליך בניית השותפות וניהולה יהיו טובים יותר ומוצלחים יותר.

אנו מקווים שתמצאו את המדריך תורם, מחדש ומועיל, ומזמינים אתכן/ם להגיב להעיר ולהאיר לגביו בפניה ישירה לפורום הציבורי: [email protected]. תגובות אלו יסייעו לנו לשמור על המדריך עדכני ורלוונטי לכל מנהלי/ות הכפרים והפנימיות בישראל.