פריט ידע סימני דרך להיכרות

פריט ידע סימני דרך להיכרות

קפיצה אל: ניווט, חיפוש

Id.svg תעודת זהות: סימני דרך להיכרות

סימן‭ ‬דרך‭ ‬5‭ - ‬היכרות‭ ‬אישית

כפי שנהוג להדגיש כיום גם בעולם העסקי ש”אנשים עושים עסקים עם אנשים”, בהקשר הנוכחי כך גם השותפות עם הפילנתרופיה היא בסופו של דבר חיבור בין אנשים. בהתאם לכך, הפילנתרופ ירצה לדעת עם מי הוא יוצא לדרך ולמי הוא מתחבר, ומנגד אתה מצדך תרצה לחשוף את היותך בעל חזון, תשוקה, עם ניסיון והישגים רלוונטיים ויכולת להוביל שינוי.

לכן חשוב שתדע לספר על עצמך: מה הדברים שעיצבו את חייך, למה אתה כאן, מה מניע אותך, איך אתה פועל להשיג את הדברים, מה עשית עד היום, אילו הישגים ושינויים הובלת, מה הדברים שחשובים לך באמת, מה אתה מביא איתך, ומה גורם לך לקום בבוקר עם תחושה של שליחות.

כמו בכל מערכת יחסים, גם כאן, הקשר הבין אישי חשוב לאורך כל הדרך וכדאי להקדיש לו תשומת לב וזמן. אל תאמץ התנהגות שמטרתה "להשביע את רצונו" של השותף. היה פתוח וישר ושמור על דרך המבטאת את אישיותך ואת ה- "אני מאמין" שלך באופן הכנה ביותר.

רוצה לדעת עוד? קרא/י על חיבור חזון ומשמעות בחלק היסודות

ואיך לעשות את זה? העזר/י בכלי לתכנון פגישה ראשונה ובכלי לתכנון ביקור נכון

סימן דרך 6 - היכרות עם הארגון

תן מקום בשותפות הנרקמת בינך לבין הפילנתרופ גם לאנשי הצוות הבכירים, ההנהלה ונציגי הבעלויות השותפים לך לניהול הכפר/פנימייה.

הפילנתרופ יודע שכדי לחולל שינוי אמיתי וכדי לממש את החזון נדרש יותר מאשר אדם אחד, חייבים שותפות וצוות שפועל יחד. לכן חשוב מאד להכיר לו מי עוד בצוות המוביל מלבדך. מידע זה רלוונטי ומעניין לתורם ובו זמנית מועיל לך גם כמנהל, במובן השיתוף שלהם בתהליך. כך תוכל לרתום אותם למאמץ פיתוח ושימור היחסים עם התורם ביתר קלות. בהמשך חלק מאנשים אלו יהיו מעורבים ישירות בקשר עם הפילנתרופ, ולכן טוב להכניס אותם לתמונה כבר עכשיו. הכוונה למשל למנהל/ת פיתוח משאבים, המדריך/ה, מנהל/ת הפנימיה, עובד/ת סוציאלית ראשית, וכל מי שקשור לארגון בתפקיד מפתח.

אם עדיין לא מינית איש צוות הממונה על איתור, רתימה ושימור קשרים עם שותפים פילנתרופיים, כדאי ליצור תפקיד כזה. אתה יכול למנות לתפקיד איש פיתוח משאבים מקצועי, או להכשיר את אחד מאנשי הצוות הבכירים שלך למלא תפקיד זה. גם אם אתה הוא זה שיוביל את פיתוח הקשרים עם השותפים, איש פיתוח משאבים יועיל לך מאוד בביצוע מעקב שיטתי ויצירתי אחר התהליך.

במידה ויש לך איש מקצוע הממונה על תחום זה, עליך להקפיד כבר מהביקור הראשון לאפשר לאדם זה לבטא את עצמו, את אישיותו ואת מקצועיותו, ולחשוף במקביל גם את יחסי האמון ושיתוף הפעולה שקיימים בינך ובינו.

התייחס ליחסיך עם הבעלות ואנשי הוועד המנהל/ההנהלה הציבורית, והצג את האנשים המובילים במסגרות אלו. למרות שזו לא התרבות הרווחת בארץ, יש ביקוש היום להשריש גם בישראל תרבות של וועד מנהל תורם, ולממש את שותפותם במאמצי גיוס הכספים, בעיקר משום שהדבר מעיד רבות על מידת האיתנות הפיננסית של הארגון.

גם מפגש אישי עם חניכים ובוגרים יכול להיות משמעותי, אותנטי ולספק מבט ייחודי על חייהם בכפר/בפנימייה, ועל תרומתה.

שים לב שבהצגת הארגון, עליך להיות רגיש לאופן בו מוצגים הילדים ובני הנוער ולמצוא את האיזון העדין שנותן להם כבוד מחד, ומציג את הבעיה מאידך. כדאי להתמקד בהצגת האתגרים שבפניהם עומד כפר-הנוער/הפנימיה מצד אחד,

ובהצגת החוזקות של המקום ושל הילדים מהצד השני.

רוצה לדעת עוד? קרא/י על חיבור חזון ומשמעות בחלק היסודות

ואיך לעשות את זה? העזר/י בכלי לתכנון פגישה ראשונה ובכלי לתכנון ביקור נכון

סימן דרך 7 - רשת השותפויות

רשת השותפויות מכילה את כל השותפויות שיש לכפר/פנימייה ובכלל זה שותפויות עם המגזר העסקי, הרשות המקומית, הקהילה, ארגונים חברתיים, קרנות וגורמי מימון נוספים.

השותפויות שלך נחשבות לנכסים בעיני פילנתרופים. הן מעידות על איתנות וחוסן ארגוני המבטיחים קיימות של ההשקעה הנדרשת מצד השותף הפילנתרופי הנוכחי. הן מלמדות גם על מידת הניסיון שצברת, על דרך עבודתך, ועל מגוון יכולות חשובות שיש באמתחתך כגון: עבודה בשיתוף פעולה, רתימה של אחרים למשימה, גיוס ופיתוח משאבים. לכן חשוב להציג בפני השותף הפילנתרופי את כל השותפויות האחרות שלך, גם אם הן עדיין בהתהוות או בתהליכי התבססות.

בתוך כך חשוב לשמור על שקיפות, אמינות ודיוק בדיווח, ולשמור על פרטיות וחיסיון אם נדרש.

רוצה לדעת עוד? קרא/י מדוע הקשר עם הפילנתרופיה צריך להבנות כשותפות בחלק היסודות

ואיך לעשות את זה? העזר/י בכלי לאיתור שותפים פילנתרופים פוטנציאלים ובכלי לכתיבת הצעה אפקטיבית